Gastronomy> The towns and their Dishes
Montecompatri
‘ngredienti
Grassu de presciuttu, selleru, aju, pummidoru, sale, pepe o peperunginu, martagliati fatti co’ l’acqua e farina, cicerchie
Ingredients
Bacon, celery, garlic, tomato sauce, salt, pepper or capsicum, maltagliati (handmade pasta: flour and water), chickling
Martagliati co’ ‘e cicerchie
Lu giorno prima se mittu a bagnu le cicerchie. La mattina dopu le metti a còce co’ l’acqua.
Da ‘na parte prepari lo battutu co’ l’aju.
La fa’ soffrigge e ce metti lo pummidoru, sale, pepe come te piace. La fa coce ‘npochettu e poi lo mischi tutto ‘nsieme co’ ‘e cicerchie che stau a vullì.
All’utinu ce metti li martagliati . Azzatu lu vullu, so prundi da magnà cu u vinu che tenemo e che ‘nze batte!
(Sig.ra Anna)

Maltagliati with chickling
Leave the chickling to soak all night long. The following morning boil the chickling in salted water. Sauté the bacon, the celery and the garlic in a fry-pan, add the tomato sauce, salt and pepper and fry these ingredients for a while. Add the chickling and at last the maltagliati.

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