‘ngredienti |
Farina, acqua, ‘n’ovu, pecorino (se piace)
|
Ingredients |
Flour, 1 egg, water, pecorino |
|
|
Cellette |
Pia ‘a farina, l’acqua e ‘n’ovu e s’empasta morbida su ‘a spianatore e ‘a lavori a cordoncini, tanto fini come ‘e cannacce.
Li metti a bollì, li scoli e l’insaporisci col condimento e li fai amalgamà.
Li poi condì co’: ajo, ojo,peperoncino, pecorino.
Tonno, ajo,ojo,peperoncino, pomidoro, pecorino
Ragù
Ce bevi er vino d’a vigna.
(Sig.ra Peppinella)
Cellette
Make a pastry with flour, the egg and the water. Roll it
out on a pastry-board, and form string-shaped pasta.
Boil it, when it is soft serve with a sauce made of oil,
garlic, capsicum and pecorino or of tuna-fish, garlic, oil,
capsicum, tomato sauce, and pecorino. |
|